Suurbritannia on toetanud Iisraeli õigust end kaitsta pärast Hamasi korraldatud 7. oktoobri rünnakut.

„Mängivad suurriigid ei tee praegu piisavalt. See on põhjus, miks me siin oleme: nõuame relvarahu, Palestiina õigusi, õigust eksisteerida, elada, inimõigusi, kõiki meie õigusi,“ ütles meeleavaldaja Camille Revuelta.

„See ei puuduta Hamasi. See on Palestiina elude kaitsmine,“ lisas ta.

Londoni politseid on viimastel päevadel kritiseeritud selle eest, et nad ei ole olnud karmimad loosungite suhtes, mida mõned meeleavaldajad karjusid pealinnas eelmisel nädalal toimunud Palestiina-meelsel marsil. Eelmisele marsile kogunes umbes 100 000 inimest. Protest oli enamasti rahumeelne ja arreteeriti vaid käputäis inimesi.

Enne laupäevast meeleavaldust hoiatas politsei, et vihkamiskuritegudel pole kohta. Väidetavalt pidi üle linna ametis olema 2000 ametnikku. Samuti kehtestati meeleavalduste piiramiseks eripiirangud Iisraeli saatkonna ümber.

Varem kutsus välisminister James Cleverly Palestiina-meelsetel meeleavaldustel osalejaid üles olema desinformatsiooni ja manipuleerimise suhtes ettevaatlikud.

„On täiesti võimalik toetada Palestiina rahvast, aga ka mõista hukka Hamasi,“ ütles Cleverly, kui talt küsiti, kas on oht, et Iraan või teised välismaised osalejad kaaperdavad meeleavaldusi rahutuste õhutamiseks.

„Kuid kahjuks näeme inimestega manipuleerimist, desinformatsiooni, moonutamist ja kahjuks arvan ma, et vähemusel, väikesel vähemusel on nende protestide raames palju negatiivsemaid eesmärke,“ lisas Cleverly.