Rünnak leidis aset Krimmis Jaltas, mille anekteeris Venemaa 2014. aastal. Venemaa kõrgeim juurdlusorgan teatas, et alustas mõrvakatse kriminaaljuurdlust.

Sõja algusest on mõrvatud mitmed tuntud Moskva-meelsed isikud, vahendab Reuters. Hetkel pole selge, kas rünnaku motiiv oli kuritegelik või poliitiline.

„Kesköö paiku tulistati teda kaks korda tema elukohajärgse sanatooriumi territooriumil,“ kirjutati Tsarjovi Telegrami kontol. „Kiirabi saabudes oli Oleg teadvuseta ja palju verd kaotanud.“

Venemaa ametnik Lõuna-Ukrainas Vladimir Rogov ütles, et Tsarjov viibib intensiivravis.

Kolm allikat ütlesid eelmisel aastal Reutersile, et kui Tsarjovil oleks õnnestunud tagandada Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi sõja esimestel päevadel, oleks ta saanud Kiievi nukuvalituse juhiks. Tsarjov lükkas selle tagasi öeldes, et väitel on „tegelikkusega väga vähe pistmist“.

53-aastane Tsarjov oli varem Ukraina parlamendi liige ja seejärel Novorossija parlamendi spiiker. Tema suhtes on kehtestatud sanktsioonid Ukraina, USA ja mitmete lääneriikide poolt.

Kui Ukraina sõjaväeluure agentuuri pressiesindaja Andri Jusovilt küsiti kommentaare juhtunu kohta. Ta ütles: „Liiga detailselt me ​​veel ei kommenteeri, see on talle liiga suur au. Aga jah, selline info on olemas. Ma ei saa öelda, et me tema tervist väga tähelepanelikult jälgime, aga jälgime.“

„Kui tuleb info, et tema kehatemperatuur on langenud alla 36,6, tuleb kindlasti avaldus,“ lisas ta.

Ukrainal on mahukas mitteametlik andmebaas, mis sisaldab sissekandeid inimestest, keda peetakse riigi vaenlaseks. Seal kutsutakse Tsarjovit „emamaa reeturiks“ ning lisaks on veebilehel olemas tema isikuandmed, sealhulgas meiliaadress, passi number ja aadress Jaltas.

Sõja algusest on mõrvatud mitu andmebaasis kirjas olnud Vene tegelast.