Saksa ajalehe Bild teatel leidis laevaõnnetus aset kohaliku aja järgi kella viie ajal 12 meremiili (22 kilomeetri) kaugusel Helgolandist edelas.

Oletatakse, et 91 meetri pikkune ja 14 meetri laiune Briti konteinerlaev Verity, mis oli teel Saksamaalt Bremenist Inglismaale Imminghami, läks pärast kokkupõrget põhja. Üks inimene päästeti merest ja saab arstiabi.

Teine õnnetuses osalenud laev on 190 meetri pikkune ja 29 meetri laiune Polesie.

Mitmed inimesed on kadunud ja nende otsingud Põhjamere 15-kraadisest veest jätkuvad. Laine kõrgus õnnetuskohal on kolm meetrit.

Bahama lipu all olev Polesie oli teel Hamburgist Hispaaniasse A Coruñasse. See laev on endiselt pinnal ja selle pardal on 22 inimest.

Otsingu ja päästeoperatsioonist võtvad osa Saksa merehädaliste päästeseltsi DGzRS päästelaevad Hermann Marwede ja Bernhard Gruben, päästepuksiir Nordic, lootsilaev Wangerooge, veepolitsei laev Sylt ja Saksa mereväe päästekopter Sea King.

Õnnetuspaika on veel teel DGzRS-i päästelaev Anneliese Kramer, Saksa merelaevanduse ja hüdrograafia liiduameti laev Atair, veeteede ja merelaevanduse valitsuse mitmeotstarbeline laev Mellum ja veepolitsei kaater W 3.

Õhust toetab otsinguid veel sensorlennuk DO228, mis jälgib ka võimalikku õlileket.

Piirkonnas on ka ristluslaev Iona, mis toetab otsinguid.