Välisministeeriumist kinnitati ka Delfile, et Eesti on olnud kontaktis Hiina ametivõimudega tegemaks koostööd veealuse taristu vigastuste uurimises.

„Eesti on olnud kontaktis Hiina võimudega, et julgustada uurimist puudutavat koostööd,“ ütles Eesti välisministeeriumi esindaja Reutersile.

Ta lisas, et Eesti tahab julgustada „igasugust uurimise jaoks vajalikku koostööd“.

Hiina kutsus Soomet gaasitoru kahjustust ausalt uurima

Hiina kutsus täna Soome ja Eesti vahelise gaasitoru kahjustust „objektiivselt, ausalt ja professionaalselt“ uurima ning teatas, et sel ajal piirkonnas viibinud Hiina alus olevat liikunud normaalselt.

Hiina välisministeeriumi kõneisik Mao Ning teatas korralisel pressikonverentsil, et Hiina ja Soome on hakanud Balticconnectori kahjustuse asjus omavahel suhtlema ja Hiina loodab, et asjasse puutuvad pooled suudavad leida tõe võimalikult kiiresti. Uudist vahendab Reuters.

Soome keskkriminaalpolitsei teatas reedel, et torujuhtme kahjustust uurides keskendutakse Hiina konteinerilaevale NewNew Polar Bear.

„On aru saadud, et Hiina alus oli intsidendi ajal kõnealustes vetes normaalselt ja mingeid ebanormaalsusi halbade meretingimuste tõttu sel ajal ei leitud,“ ütles Mao.

Mao lisas, et Hiina on alati võtnud sõna selle nimel, et rahvusvaheline kogukond peab tugevdama koostööd ja kaitsma ühiselt riikidevahelise infrastruktuuri julgeolekut.