Grünthal rääkis, et jääb riigikogus edaspidi hääletama lähtuvalt EKRE põhimõtetest.

Tema sõnul ei peaks ta lahkuma, kui valijaid on talle oma hääled andnud ning teda toetavad. Ta lisas, et pole võlgu EKRE-le ning ta lahkus erakonnast sellepärast, et selle mainet hoida.

„EKRE põhimõtted on mulle südamelähedased. See, mida Martin Helme ajab,see on õige ja ma toetan neid alati. See, et ma erakonnast lahkun, ei tähenda seda, et ma hülgaks ka need põhimõtted,“ rääkis Grünthal.

Grünthal lahkus EKRE-st

Kalle Grünthal teatas kolmapäeval, et otsustas erakonnast lahkuda. Ta kirjutas oma sotsiaalmeedias, et on alates eelmisest nädalast olnud suure meediatähelepanu all seoses kuluhüvitistega ja kütusekaardi kasutamisega. „Et tähelepanu minu isiku osas jätkuvalt üleval hoida, on sellele lisandunud ka eraeluliste asjaolude vürtsikad kirjeldused, mis kogumis teenivad vaid üht eesmärki – näidata mind võimalikult halvas valguses,“ heitis Grünthal meediale ette.

Grünthal kirjutas, et tema hinnangul on tegemist „taktikalise infooperatsiooniga“, mille eesmärk on juhtida tähelepanu eemale peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) idavedude skandaalilt. Lisaks arvab Grünthal, et kuna kolmapäeval algab riigikogus riigieelarve menetlemine, siis ka sellelt juhitakse tema kuluhüvitistega tähelepanu eemale.

„Tähelepanuväärne on ka asjaolu, et erinevate tõusetunud skandaalide puhul algatatakse ja toimub kriminaalmenetlus vaid EKRE saadikute suhtes,“ ütles Grünthal oma postituses.

Grünthal sõnas, et ainult EKRE esimees Martin Helme seisab Eesti rahva huvide eest. „Ning ilmselgelt on vaja valitsusele ebameeldivaks muutunud EKRE saadikud poliitiliselt areenilt kõrvaldada,“ ütles Grünthal.

Sellest kõigest lähtuvalt otsustas Grünthal, et õigem on EKREst lahkuda, sest kõik temaga seonduv kahjustab ka erakonna mainet. „Käesolevaga annangi teada, et esitasin täna isikliku avalduse Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast lahkumise kohta,“ teatas Grünthal.

EKRE fraktsiooni liige ja erakonna aseesimees Henn Põlluaas ütles Delfile, et erakond ei survestanud Grünthalit erakonnast lahkuma ning see oli tema isiklik otsus.