Täna hommikul kell 7 maandus Helsinki-Vantaa lennujaamas lennuk, mis evakueeris Iisraelist 149 soomlast. Lisaks sellele pääsesid 31 soomlast Iisraelist Rootsi korraldatud lennuga ning umbes 20 kasutasid teiste riikide evakueerimislende.

Soome välisministeerium on teadlik veel 20 Soome kodanikust või elanikust, kes viibivad hetkel Iisraelis ja vajavad abi riigist pääsemisega. Hetkel Soome välisministeerium uusi evakueerimislende ei plaani.

Eesti Välisminister Margus Tsahkna ütles sel neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et hetkeseisuga on Iisraelist lahkunud 35 Eesti kodanikku ja kohale jäänud 22 lühiajaliselt Iisraelis viibivat Eesti kodanikku, keda välisministeerium proovib riigist välja aidata. Tsahkna sõnul käib koostööd kõigi liitlasriikidega, et leida nendele inimestele kohad tasulistele lennuliinidele. Massilist evakuatsiooni Eesti välisministeerium organiseerima hakanud ei ole.

Välisministeerium palub kõigil Eesti kodanikel, kes on Iisraelis ja soovivad lahkuda, anda võimaluse korral sellest välisministeeriumile teada ning registreerida oma lühiajaline viibimine riigis välisministeeriumi kodulehel või konsul@mfa.ee.