Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi sõnul on linnaosavalitsus juba aastaid sügishooajal aidanud elanikel hoovidest kokku kogutud haljastusjäätmed ära vedada. “Sel aastal viib Põhja-Tallinna valitsus kinnistutelt tasuta ära need lehed, mis on kokku kogutud linnaosa poolt jagatud läbipaistvatesse kottidesse. Registreerimine ja kottide välja jagamine kestab kuni 31. oktoobrini,“ ütles linnaosavanem ja lisas, et hiljem informeeritakse registreerunuid e-posti teel ka lehekottide äraveo täpsemast ajagraafikust.

Registreerimiseks tuleb tulla Põhja-Tallinna valitsusse kohapeale (Kari 13, I korruse infolaud, E 8.15-18, T-N 8.15-17, R 8.15-16), kus pärast registreerimist jagatakse välja 2 rulli kotte (1 rull = 10 kotti mahus 200 L). Registreerimine ja lehekottide jagamine toimub linnaosavalitsuses kuni 31. oktoobrini 2023.

Vedu toimub 6. novembrist kuni 18. detsembrini 2023 eelnevalt koostatud graafiku alusel. Igalt kinnistult viiakse ära kuni 20 linnaosavalitsuse poolt jagatud läbipaistvat kotti, teistesse kottidesse kogutud lehti linnaosa lepingupartner ära ei vii. Graafikuga määratud veonädala alguses tuleb kindlalt suletud läbipaistvad kotid tõsta tee äärde. Enne veoperioodi algust palume lehekotte hoida oma kinnistul. Iga kinnistu juures käiakse ühel korral. Juhul, kui kotid sisaldavad peale puulehtede ka muud prahti, siis kotte ära ei viida. Lehed, mis ei ole kogutud linnaosa poolt jagatud kottidesse, tuleb ära viia kinnistuomanikul endal, samuti palume neid kotte mitte hoiustada linnale kuuluval maal.

Kui kinnistult koguneb rohkem kui 20 lehekotti, siis on võimalik ülejäänud jäätmed viia lähimasse jäätmejaama. Tallinna jäätmejaamades võetakse toojalt (Tallinna elanik) ID- kaardi alusel korraga tasuta vastu kuni kuus 100-liitrilist kotitäit biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid. Juriidilised isikud saavad kotid ära anda hinnakirja alusel: https://www.tallinn.ee/et/keskkond/jaatmejaamad-tallinnas. Põhja-Tallinnas asub jäätmejaam aadressil Paljassaare põik 5.