Balitski andis mõned päevad tagasi intervjuu kanalile Rossija 24. Intervjuus ütles Balitski, et Venemaale tuleb tagastada nii maa kui ka nende riikide kodanikud. Tema sõnul kaotas Vene impeerium palju oma “alamaid“, kui seda pärast bolševike revolutsiooni raputati.

"Ma ei räägi kaotatud maadest, see on iseenesestmõistetav. Nagu ma aru saan, on need Varssavi, Helsingi, Tallinn ja Liepaja. Ja loomulikult on Balti regioon täielikult meie maa ja seal elab meie rahvas. Nad on nüüdseks muutunud tummaks karjaks ja värisevateks olenditeks, ja me peame selle asjaolu parandama. Me parandame seda Venemaa relvade jõuga,“ ütles Balitski.

Balitski ütles, et ta ei usu antud juhul "mingisugusesse diplomaatiasse". "Ma usun, et me saame seda kõike [Venemaale] tagasi anda ainult Venemaa relvade jõuga. Me tagastame subjektid, kodanikud, kes kuulusid varem Vene impeeriumile ja täna Vene Föderatsioonile," ütles ta.

Jevgeni Balitski on endine Ukraina parlamendi Ülemraada saadik, kes väidetavalt alustas koostööd Vene vägedega kohe pärast nende sissetungi Ukrainasse 2022. aasta veebruaris. Balitski määrati Venemaa poolt 2022. aasta aprillis Zaporižja piirkonna juhatajaks. Aasta tagasi oli ta koos teiste okupatsioonirežiimi juhtidega Moskvas, et tähistada piirkonna “ametlikku“ annekteerimist Venemaale.

Jaga
Kommentaarid