Pole midagi teha, valitsuse koostatud riigieelarve ja järgmise nelja aasta eelarvestrateegia tekitab nõutust. Milleks see kõik ja kellele?

„Suvel oleks justkui olnud see aeg, kus suuri põhimõtteid arutatakse,“ tõdes Greete Lehepuu Ekspressist. „Ma ei tea, miks seda ei jõutud teha. Ja enam me ka ei jõua. Justkui võimatu ülesanne.“

„Pole näinud varem, kus pärast eelarve kinnitamist tuleb valitsus ajakirjanike ette ja sealsamas minnakse vaidlema, kuidas sedasama just kokku lepitud eelarvet ja eelarvestrateegiat täitma hakatakse,“ imestas Urmas Jaagant Ekspressist.

„See kõik on nii, et keegi pole väga süvenenud sellesse, mida tehakse ja miks tehakse. Kellel hakkab sellest eelarvest parem? Kas Eesti inimeste elu muudab see eelarve paremaks?“ küsis Hindrek Riikoja Maalehest. „On tehtud rallit, et saaks numbrid tasa, aga pole süvenetud, miks mingeid asju tehakse.“

Saateosalised arutasid veel ka selle üle, miks endiselt skandaali keskmes olev peaministri perekond läks ühe arvamusloo autorilt kahjutasu nõudma ning kas on üldse võimalik teha nii, et haned oleksid söönud ja põllud terved.

1x
00:00