„Ma ei pea võimalikuks jätkata erakonnas, mille esimehe tegevust seostab kapo 2011. aasta aastaraamat Venemaa mõjutustegevusega. Tema lähiringi poolt eelmisel nädalal tehtud avaldused annavad piisavalt aimu, kuhu erakonda suunatakse ja missugune saab olema selle kuvand,“ märkis ta ühismeediapostituses. „Agressorriigi kodanike ees vabandamine ning eestikeelsele haridusele üleminekule vastutöötamine on vastuolus mulle oluliste väärtuste ja põhimõtetega.“

„Ma ei pea võimalikuks jätkata erakonnas, mille esimehe tegevust seostab kapo aastaraamat Venemaa mõjutustegevusega.“

Väli viitas Andrei Korobeiniku hiljutisele intervjuule Vene meedias, kus too vabandas Eesti riigi nimel Venemaa kodanike ees, põhjuseks Vene numbrimärgiga sõidukite sissesõidukeeld ja toonane debatt nende sõidukite konfiskeerimise teemal.

Neeme Väli hoidis erakonna juhivalimistel Tanel Kiige leeri. Keskerakonnast on lahkunud ka näiteks partei endine Hiiumaa piirkonna juht Antti Leigri ning Keskerakonna üks tuntumaid poliitikuid Jaanus Karilaid.

Neeme Väli oli Keskerakonna liige alates eelmisest, 2022. aastat. Ta kandideeris tänavu ka riigikokku, kogudes valimisringkonnas nr 5 (Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa) 159 häält ning ei osutunud valituks. T21. septembril 2023 astus Väli Keskerakonnast välja, pidades sobimatuks Mihhail Kõlvarti valimist Keskerakonna esimeheks.

Kas ta jätkab poliitikas või mitte, pole praegu veel teada.