Keskerakonna uus esimees Mihhail Kõlvart sõnas, et on saatnud mure väljendamiseks välja kirja ning lahkumiste teemal suheldakse inimestega ka otse.

„Kes otsustas erakonnast välja astuda registri kaudu – kahjuks see on juba tänaseks toimunud akt,“ tõdes ta. „Aga ka nende puhul on mul lootus, et kui see praegu oli emotsionaalne otsus, siis paari kuu pärast saab nende inimestega suhelda ja nad tulevad tagasi.“

Kõlvart nentis, et valimiskampaania tekitas erakonna sees palju pingeid ja emotsioone ning need ei lõppenud kongressiga.

Delfi uuris Kõlvartilt aseesimeeste ja peasekretäri valiku kohta, mis eile teatavaks said. Aseesimeesteks valiti Lauri Laats, Jaak Aab, Yana Toom ja Jaan Toots.

Kõlvart kordas eile öeldut, et tema esimene eelistus aseesimeheks oli olnud vastaskandidaat Tanel Kiik, kuid erakonna põhikiri seda paraku ei luba, kuna Kiik on juhatuses fraktsiooni esimehena.

Kõlvart tunnistas, et tegi ettepaneku aseesimeheks hakata ka Jüri Ratasele, kuid viimane keeldus. „Ma saan aru, et praegu ei ole ta valmis seda tööd tegema, aga jällegi – ta lubas, et kindlasti osaleb eri teemade aruteludes, ja mul on võimalus ka otse temaga suhelda,“ rääkis ta.

Vaata videost, millega põhjendas Kõlvart teiste seas Jaan Tootsi saamist aseesimeheks ning Anneli Oti saamist peasekretäriks!