Oviir rääkis, et Tõnis Palts tegi ekslikult Isamaale annetuse ettevõtte alt, kuigi soovis seda teha eraisikuna. „Praeguseks hetkeks ta on firmale tagasi maksnud, need asjad ilusti kajastuvad aruandluses, et praeguseks hetkeks probleemi sellega enam ei ole,“ ütles Oviir ja lisas, et menetlus lõpetati.

Oviir sõnas, et ERJK jaoks tekitas probleeme meedias ilmunud lugu, millest tuli esile, et Paltsi ettevõte on teinud Isamaale annetuse, kuigi ettevõtted erakondadele annetusi teha ei tohi.

Komisjon kuulas Urmas Reinsalu, Isamaa erakonna ja Tõnis Paltsi selgitusi, millest selgus, et Palts tegi annetuse ekslikult ettevõtte alt ja maksis raha ettevõttele tagasi.

ERJK kahtlustas Urmas Reinsalu keelatud annetuse vastuvõtmises

ERJK kahtlustus oli seotud 2021. aasta kohalike valimistega, kus Reinsalu erakonnakaaslane Tõnis Palts korraldas Reinsalu kampaaniale kihutustööd ning tasus helistajatele. Tasumine käis Paltsi ettevõtte kaudu, kuid Tõnis Paltsiga seotud juriidilisele isikule kampaaniakulude tasumist ei olnud deklareeritud. See viitas ERJK hinnangul keelatud annetusele. ERJK saatis Urmas Reinsalule järelepärimise.

„Tegutsesime meediast tulnud info põhjal. Kui seal on juriidilise isiku poolt teostatud kampaania, mille eest ei ole tasutud, siis ongi see keelatud annetus,“ selgitas ERJK esimees Liisa Oviir tollal.

Vesteldi nii Reinsalu kui ka Paltsiga ning otsustati menetlus lõpetada.