Võrklaev rääkis eelmisel nädalal Eesti Päevalehele, et Toomas Sildam on valetanud. „See on üks ühele tuvastatav, kui ta ütles Delfile laupäeval, et tema ei tea, kellest jutt käib. Kui Peep Jahilo sõnad teisipäeval komisjonis vastavad tõele, et pärast 21. juuni kõnet suhtles ta Sildamiga, et rahandusminister on sellise murega pöördunud, siis Sildam teadis, kellest jutt käib. Sest mina selle nime ütlesin. Teine jutt, et Võrklaev võinuks nime välja öelda. Kui see vestlus Jahilo ja Sildami vahel on toimunud, siis Võrklaev on selle välja öelnud. Järelikult peab keegi neist valetama,“ märkis Võrklaev.

Sildam rääkis aga esmaspäeval riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonis, et ta ei ole valetanud, sest ta ei teadnud, kes see tippametnik oli, kes kaks teemat omavahel sidus.

Presidendi kommunikatsiooninõuniku Indrek Treufeldti sõnul ei ole president Alar Karisel põhjust Toomas Sildami sõnades kahelda.

Ta ütles, et president on mõistagi kursis kantselei tööga ja on teadlik riigi eelarveseisust. „Riigipea on veendunud, et seaduste väljakuulutamist ei ole võimalik kuidagi siduda tema kantselei rahastamisotsusega. See ei ole olnud võimalik minevikus, ei ole praegu ega ole ka tulevikus,“ sõnas ta.

Mida president arvab sellest, et presidendi kantselei töötajatel on nii must huumorisoon, et paljud ametnikud sellest aru ei saa? Treufeldti sõnul pakub igasugune suhtlus kogemusi. „Presidendil on väga hea huumorisoon ja tema saab naljast hästi aru,“ sõnas ta.