Koroljov teenis väeosas 59313-39 (BBC valduses on tema sõjaväepileti koopia). Tegemist on ida sõjaväeringkonna ühendatud strateegilise väejuhatusega. Tavaliselt paikneb see väeosa Habarovski krai Teisini asulas.

„3. augustil langetasin ma otsuse lahkuda Vene Föderatsioonist seoses sellega, et ei tahtnud osaleda verises sõjas, mille päästis valla minu riik. Antud hetkel viibin ma Leedu Vabariigis, kus palusin poliitilist varjupaika,“ ütles Koroljov BBC-le.

„Ma võtsin osa sõjalisest erioperatsioonist, aga viibisid kogu selle aja Vene Föderatsiooni territooriumil. Ukraina territooriumil ei ole ma olnud,“ kinnitas leitnant. „Me tegelesime Vene vägede laskemoonaga varustamisega. Me võtsime vastu laskemoona kogu Venemaalt, kõigist sõjaväeosadest, kõigist arsenalidest ja jaotasime seda brigaadidele ja väeosadele vahetult Ukrainas.“

Mingit sõltumatut kinnitust sellele informatsioonile BBC-l ei ole.

Leedu piirivalve kinnitas seda uudist LRT-le.

„Hiljuti vahistati Leedu Vabariigi territooriumil üks Vene Föderatsiooni kodanik. See inimene esitas varjupaigataotluse. Praegu on käimas varjupaigataotluse läbivaatamise esimene staadium,“ ütles LRT-le Leedu piirivalve ülema asetäitja Saulius Nekraševičius.

Eile saadeti Koroljov migratsioonikeskusse Pabradės, kus ta viibib menetluse lõpuni, vahendab Leedu Delfi.

Leedu piirivalve uurib praegu desertööri Leetu saabumise asjaolusid ega ole täpsustanud, kuidas Koroljov piiri ületas.

Leedu TV3 andmetel saabus Koroljov Leetu juba teist korda. Varem talle kui ebaseaduslikult migrandile varjupaika ei antud. Leedu piirivalve ei ole seda informatsiooni kinnitanud.