Mitmed teed ja majade vundamendid on minema pühitud, vahendab Aftonbladet.

Tugev vihmasadu ajas öösel Susabäckeni jõe üle kallaste. Hommikul voolas osa veest minema ja nüüd näeb päästeteenistus vaeva kahjude vähendamisega. Vett eemaldatakse muu hulgas ekskavaatoritega.

„Kuskil mäel oli maalihe ja see on toonud palju kive ja kruusa alla küla suunas ja blokeerinud Susabäckeni, mis seejärel üle kallaste tõusis,“ ütles Åre/Krokomi politsei grupijuht Andreas Zehlander.

Mitmed teed on minema uhutud ja vesi on pinnasemassi endaga kaasa viinud. Kivid ja muu materjal on hävitanud laste mänguväljaku.

Paljud majad jõe läheduses on kahjustada saanud.

„Ühel ärihoonel, kus on kebabirestoran, on vundament paljastunud. Esimene korrus ripub ühes maja nurgas õhus,“ ütles Zehlander.

Muudes hoonetes on vesti keldrisse tunginud.

Kõik teed ja raudtee Åres on suletud. Öösel ja hommikul oli suletud ka maantee E14, mis pärast kontrollimist siiski avati.

Praegu pole selge, kui ulatuslikud kahjustused on ja kui palju hooneid on kahjustada saanud. Hommikul toimus omavalitsuse, politsei, päästeteenistuse ja kinnisvaraomanike kriisikoosolek.

Päästjad tegelevad kiiruga üleliigese vee kõrvaldamise ja tõkke eemaldamisega Susabäckeni jõe sängist. Kui peaks veel vihma sadama, enne kui tõke suudetakse kõrvaldada, võib tulla uusi probleeme.