„Komandopunktis kuulas Venemaa sõjalise ametkonna juht grupeeringu ülema, kindralleitnant Andrei Mordvitševi ning staabi komandöride ja ohvitseride ettekandeid hetke olukorra, vastase tegevuse iseloomu ja lahinguülesannete täitmise kohta Vene vägede poolt taktikalistel suundadel,“ teatas kaitseministeerium Interfaxi vahendusel.

„Sergei Šoigu tänas väegrupeeringu väejuhatust ja isikkoosseisu eduka pealetungitegevuse eest Krasnõi Limani (ukrainlaste jaoks Lõmani – toim) suunal ja kasulikumate positsioonide hõivamise eest,“ öeldakse teates.

Kaitseministeerium teatas, et Šoigu juhtis eriliselt tähelepanu vajadusele anda lahingutegevuse käigus vastasele efektiivseid ennetavaid tulelööke tema politsioonidelt väljatõrjumisel.

„Antud meetmed võimaldavad maksimaalselt säilitada Vene sõjaväelaste elusid ja tervist,“ teatas kaitseministeerium.

Teatatakse ka, et Šoigule näidati Rootsi jalaväe lahingumasinat CV-90, mille taganevad Ukraina sõjaväelased olevat maha jätnud pärast tankitõrje granaadiheitja RPG-7 tabamust.

„Kindralleitnant Andrei Mordvitšev juhtis Vene Föderatsiooni kaitseministri tähelepanu lääneriikide antud soomustehnika varuosakomplektide, tööriistade ja lisatarvikute puudumisele, mis muudab võimatuks selle operatiivse remondi lahingutegevuse piirkonnas,“ teatas Venemaa kaitseministeerium. „Rootsi soomusmasina muud puudused on madal tuletempo, see toimub kolmest kaheksamürsulisest magasinist, pärast mida on vaja uuesti laadida, mis võib võtta kuni ühe minuti. Lisaks sellele puudub Ukrainale antud Rootsi soomusmasinatel juhitava relvastuse kompleks ja sellel on madal hukukindlus kõrge silueti tõttu,“ lisas kaitseministeerium.

CV-90 on ka Eesti kaitseväe relvastuses.

Jaga
Kommentaarid