„Lahtisidumine on illusioon,“ ütles Pekingis visiidil viibiv Le Maire ajakirjanikele. „Ameerika, Euroopa ja Hiina majanduse vahel ei ole mingi lahtisidumine võimalik.“ Esmaspäeval reisib majanduskõnelustel viibiv minister edasi Shenzehni, kohtudes seal ettevõtluse esindajatega.

AFP vahendab, et ministri sõnul soovib Prantsusmaa sellegipoolest osades sektorites suuremat sõltumatust saavutada. Ent lääne jutt riskide maandamisest ei tähenda Le Maire´i sõnul seda, et Hiinat peetakse riskiks. „Riskide vähendamine tähendab seda, et me tahame olla sõltumatumad,“ ütles Le Maire. „Me ei taha taibata nii nagu Covidi-kriisi ajal, et sõltume väga konkreetsetest komponentidest.“ Üheks näiteks, kus on vaja kohalikku tootmisvõimet parandada, tõi ta mikrokiibid.

Ka USA rahandusminister Janet Yellen toonitas juuli alguses Pekingis viibides, et suuremat lahtiühendamist ei saa USA ja Hiina majanduse vahel toimuda. Kuigi USA ajakirjandus, poliit- ja majandusvaatlejad räägivad „suurest lahtsidumisest“ (decoupling), eelistab ka Valge Maja kasutada Hiina-suhetest rääkides mõistet „riskide maandamine.“ Lahtisidumise mõiste häirib ka Hiinat, mille peaminister Li Qiang nimetas seda juunis vääraks probleemipüstituseks.