Põhja-Korea laskemoona näitas Financial Timesile nõukogudeaegse mitmikraketiheitja Grad meeskond Bahmuti lähedal.

Ukraina suurtükiväekomandör Ruslan ütles, et Põhja-Korea laskemoon ei ole suhteliselt sagedaste tõrgete tõttu tema meeste hulgas just populaarne. Enamik sellest on toodetud 1980. ja 1990. aastatel.

Üks Gradi meeskonna liige hoiatas FT reporterit, et ta ei läheks raketiheitjale rakettide väljalaskmise ajal väga lähedale, sest Põhja-Korea raketid „on väga ebausaldusväärsed ja teevad vahel hulle asju“.

Getty Imagese ja Raadio Vaba Euroopa ajakirjanikud pildistasid Põhja-Korea laskemoona ukrainlaste valduses ka juuni lõpus ja juuli alguses Zaporižžja oblastis, aga ei nimetanud seda Põhja-Korea omaks, teatab FT.

Ukraina sõdurid ütlesid, et raketid konfiskeeriti ühe sõbraliku riigi poolt laevalt ja anti siis Ukrainale üle.

Ukraina kaitseministeerium väitis, et raketid on saadud Vene vägedelt.

„Me hõivame nende tanke, me hõivame nende tehnikat ja on väga võimalik, et see on samuti selle tulemus, et Ukraina armee on viinud edukalt läbi sõjalise operatsiooni,“ ütles Ukraina kaitseministri nõunik Juri Sak. „Venemaa on käinud igasuguste türannide juures, sealhulgas Põhja-Koreas ja Iraanis erinevat tüüpi laskemoona sisse ostmas.“

Vaatamata ebausaldusväärsusele kasutavad ukrainlased Põhja-Korea rakette rõõmuga, sest vajavad iga raketti, mille kätte saavad.