Ühismeedias levivatest videotest nähtub, et tulelõõm haarab kinni pinnasest, kus vähegi võimalik - seda kasvõi näiteks kiirteede eraldusribadel, kus enne veel vähegi haljastusest haisu võis olla.

Põleng mõjutab tervet Sitsiilia põhjarannikut. Kolm inimest on põlengu tõttu surma saanud (kõik neist vanurid - kaks põlesid oma majja sisse, kolmas suri aga esmaabi viibimise tõttu) ning põlengu vahetus mõjualas evakueeritakse turiste.

Sitsiilia president Renato Schifani märkis avalikkusele, et ta peab tänast päeva kümnendite üheks raskeimaks.

Nii päises paiknevast kui eelnevast videost nähtav seis valitses eile öösel Palermost Trapani lennujaama suunduval teel. Põlengute insensiivistumise tõttu tuli tänasel varahommikul Trapani lennujaam liiklusele sulgeda, kuid lennuliiklus taastus Euronews'i teatel kella üheteistkümneks päeval. Ka Catania lennujaam on põlengute tõttu pidanud oma toimimismehhanisme muutma.

Ohustatud arheoloogiapark on oluline osa itaallaste kultuuripärandist.

Lõõmavad leegid ohustavad muuhulgas ka Segesta arheoloogilist parki, mille vaatamisväärsuste sekka kuuluvad enne meie ajaarvamist loodud tempel ja teatrilava. Seda peetakse Itaalia üheks oluliseimaks vaatamisväärsuseks.

Kohalik eestlane Janek Fiume märkis Delfile, et maastikupõlengud säärasel skaalal pole kohe kindlasti iga-aastane nähtus - oma 12 Sitsiilias elatud aasta jooksul pole ta kordagi midagi sellist kogenud.