„Me leppisime kokku vajaduses piirata Venemaalt akrediteeritud diplomaatide arvu. Ma teen selle ametliku avalduse nüüd. Saatkonna esindajaid on juba teavitatud,“ ütles Popescu, vahendab Interfax.

Popescu sõnul on see seotud suhete arenguga viimasel ajal ning avaldatud ajakirjandusliku uuringuga Venemaa luuretegevuse kohta Moldovas.

„On tähtis, et diplomaatilised teenistused oleksid orienteeritud heade suhete arendamisele, muidu, kui tegevus on suunatud destabiliseerimisele ja see ei ole seotud diplomaatilise tegevusega, on keeruline,“ lausus Popescu.

Venemaa suursaadik Oleg Vasnetsov kutsuti täna Moldova välisministeeriumi selgitusi andma.

Vasnetsov nimetas pärast välisministeeriumis käimist Moldova otsust oodatuks.

„Aga me ei arvanud, et ametlik Chișinău tõmmatakse nii kiiresti russofoobiaalasesse võistlusse ja võtab tarvitusele nii radikaalsed meetmed. Vastutavad isikud, kes selliseid otsuseid langetavad, mõistavad, milleks see võib edaspidi pöörduda,“ lausus Vasnetsov.

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova lubas Moldova otsusele vastust.

„Me hindame seda alusetuks ebasõbralikuks tegevuseks, mis ei jää vastuseta,“ ütles Zahharova. „See on järjekordne samm Chișinău režiimi poolt kahepoolsete suhete lõhkumiseks.“

Zahharova väitel ei sekku Venemaa teiste riikide siseasjadesse.

„Me seisame sõbralike ja vastastikku kasulike suhete arendamise eest Moldovaga. Olen kindel, et Moldova kodanikud hindavad seda, teavad ega pea võimude igasuguseid Venemaa-vastaseid algatusi vastuvõetavaks,“ ütles Zahharova.