„Me usume, et ta on [Põhja-Koreas] vahi all ja seega jälgime ja uurime me olukorda tähelepanelikult ja tegeleme sõduri lähedaste teavitamisega,“ ütles Austin pressikonverentsil, vahendab Reuters.

Põhja-Korea riigimeedia ei ole seda intsidenti maininud.

Kingi piiriületamine toimus värskete pingete ajal Korea poolsaarel. Lõuna-Koreasse saabus äsja USA ballistilisi rakette kandev tuumaallveelaev ja Põhja-Korea lasi täna hommikul välja kaks ballistilist raketti.

USA vägede esindaja Lõuna-Koreas, kolonel Isaac Taylor ütles, et intsidendi lahendamisel tehakse koostööd Põhja-Korea rahvaarmeega.

ÜRO väejuhatus, mis valvab julgeoleku üle piirialal, on kasutanud suhtlemiseks põhjakorealastega oma otseliine, teatas Taylor üksikasju avaldamata.

King oli olnud Lõuna-Koreas teadmata rikkumise eest vahi all ja USA sõjavägi viis ta USA-sse koduüksusse saatmiseks lennujaama, teatasid kaks USA ametnikku.

King oli juba üksi turvakontrolli läbinud, aga otsustas siis põgeneda, teatas üks ametnik. Lennujaamas reklaamitakse tsiviilisikutele ekskursioone demilitariseeritud tsooni ja King otsustas ilmselt sellest osa võtta.

Kahe anonüümseks jäänud USA ametniku sõnul ootas Kingi USA sõjaväe distsiplinaarkaristus, aga põgenemise ajal ei olnud ta vahi all.

Lõuna-Korea ühinemisministeerium, mis tegeleb sidemetega Põhja-Koreaga, teatas, et kõik ekskursioonid demilitariseeritud tsooni Panmunjomi on ÜRO väejuhatuse taotlusel tähtajatult tühistatud.