Kontaveit kaotas Wimbledoni 18. väljaku täismaja tribüünide ees 32. asetusega tšehhitarile, turniiri mullusele veerandfinalistile 1:6, 2:6. Matšpalli järel aplodeeris publik 27-aastasele Tallinna tüdrukule, kes jõudis maailma ühel kõige konkurentsitihedaimal spordialal edetabeli teisele kohale, püsti seistes. Kõige suurem aplaus tuli tema treenerite ja lähedaste boksist, kelle poole Kontaveit väljakult lahkudes märgade silmadega vaatas.

Veidi rohkem kui tund peale mängu antud pressikonverentsil vastas Kontaveit veel mõnele küsimusele karjääri lõpetamise põhjuste kohta ja kinnitas veelkord, et tema otsus on lõplik.

„Oli imeline näha, et 18. väljak oli inimesi täis ja nii paljud elasid mulle kaasa. Mäng ei läinud ilmselgelt nii, nagu ma oleksin tahtnud, aga mul oli hea nii suure rahvahulga ees mängida. Samuti on mul hea meel, et inimesed, kes mind armastavad, nägid mind viimast korda üksikmängu mängimas,“ rääkis ta välisajakirjanikele.

Delfile ja Eesti Päevalehele emakeeles antud intervjuus rääkis Kontaveit nii oma hetkeemotsioonidest, mängu käigust kui ka peale mängu riietusruumis toimunust ning pidas maha pika tänukõne.