Need asusid rannikuvalve pressiteate andmetel sukelduslaeva rusude sees. Kõnealune info saabus peaaegu nädal pärast seda, kui võimud tegid kindlaks, et Titanicut uurima läinud miniallveelaev hukkus Atlandi ookeani põhjaosas, tappes kõik viis pardal olnud meest.

Oletatavad inimsäilmed, mida analüüsivad nüüd USA meditsiinitöötajad, olid kolmapäeval Kanadas merest muulile tõstetud sukelduslaeva huku tõendite hulgas. Ettevõte Pelagic Research Services, kellele kuuluvad kaugjuhitavad sõidukid, tõi Titani säilmed pinnale ja on praeguseks avameretööd lõpetanud, kirjutas CNN.

Muu hulgas toodi merest välja valge paneelitaoline tükk – kõrgem kui kaks meest, kes seda maale tõsta aitasid – ja teine ​​sarnase suurusega juhtmetega osa, mis on kaetud valge presendiga. Maale jõudsid need tükid Kanada rannavalve muulil Newfoundlandi saarel St. John'si linnas.

Ettevõtte OceanGate sukelduslaev Titan viie reisijaga alustas laskumist 111-aastase Titanicu rusude juurde 18. juuni hommikul. Umbes tund ja 45 minutit hiljem kaotas pisike allveelaev ühenduse oma emalaevaga, käivitades rahvusvahelise otsingu- ja päästeoperatsiooni, mis köitis kogu maailma tähelepanu.