„Ma ei varja, et oli valus jälgida Lõuna-Venemaal toimunud sündmusi. Mitte ainult minul. Paljud meie kodanikud võtsid neid tõsiselt südamesse. Sest isamaa on üks. Võttes arvesse Valgevene rolli selle olukorra lahendamises, pean ma selles ringis ütlema mõned sõnad selle kohta, mis juhtus, ja selgitama meie positsiooni ja langetatud otsuseid. Eriti viimaste valeuudiste ja laimu valguses, mida ilmub üha rohkem, eriti Vene massiteabevahendites. Seda enam, et meie ärakaranud hakkasid askeldama. Tõsi, toimus valestart. Püütakse demonstreerida oma kuraatoritele kas või mingeidki tulemusi. 250 miljonit tuleb ju kätte saada. Nad jagavad ainult seal, aga need meie hullumeelsed, keda on veel mõni siia jäänud, keda me ei ole välja puhastanud, nemad ei saa midagi. Neist saab jälle kahuriliha,“ lausus Lukašenka BelTA vahendusel.

„Jõudsid isegi avaldada järjekordsed üleskutsed ja plaanid, ma räägin ärakaranutest. Olevat isegi valmis realiseerima järjekordse „relvastatud mässu“ stsenaariumi – tuleb ju silma paista,“ ütles Lukašenka. „Isegi selliseid juhuseid oli. Kui hulluks need niinimetatud kalinovskilased läinud on. Neid ju aeti rindele, sõdivad. Ja nüüd kuulsid: Valgevenes on peaaegu revolutsioon. Sööstsid sealt tulema, aga tõkestussalgad ütlesid: „Tagasi, poisid, pole õige aeg.“

„Kui sündmused Venemaal toimusid, andsin ma kõik korraldused armee täielikku lahinguvalmidusse panemiseks. Keegi nendest tatistest Telegrami kanalitest isegi ei vääksatanud vastu. Mitte ükski perekond, ei naised, ei lapsed, ei vanemad, mitte keegi. Armee, kogu relvajõud, sealhulgas ka miilits ja eriüksused viidi poole päevaga täielikku lahinguvalmidusse,“ ütles Lukašenka.

Lukašenka ütles, et Wagneri mässu asjus Venemaal ei ole kangelasi, vahendas Pul Pervogo.

„Ma ütlesin: „Mitte mingil juhul teha minust kangelast, mitte minust, mitte Putinist, mitte Prigožinist.“ Sest me lasime olukorra käest ja siis mõtlesime, et asi vaibub, aga ei vaibunud. Ja põrkasid kokku kaks inimest, kes sõdisid rindel. Selles asjas ei ole kangelasi,“ lausus Lukašenka.