Erakond on konservatiivse maailmavaatega ning nende poliitilises programmis seisab, et nad on abieluvõrdsuse ja e-hääletamise vastu, samuti toetab erakond presidendi otsevalimisi, põlisrahvastele autonoomia tagamist ja nende meelest peaks Eesti olema Venemaa agressioonis Ukraina vastu neutraalne.

Üks erakonna eestvedajaid ettevõtja Harry Raudvere sõnas partei esimesel kohtumisel, et Venemaa on aidanud Eesti majandust, sünkroniseerinud elektrit ning andnud odavat kütust ja gaasi ehk Venemaa ei ole Eestile pärast Nõukogude Liidu lagunemist midagi halba teinud ja suhteid tuleks riigiga hoopis parandada.

Erakonna eestvedajate seas on ka liikumise Koos endiseid liikmeid ja endine Võru linnavolikogu liige Kertu Luisk, kes visati eelmise aasta aprillis EKRE-st Kremli-meelsete sotsiaalmeediapostituste tõttu välja.

Erakond loodab end registrisse kanda selle aasta jooksul, kui 500 liiget täis saab. Praegu pole teada, kui palju erakonnal liikmeid on. ERR-ile antud intervjuus ütles erakond, et nad plaanivad vahekokkuvõtte teha 1. juuliks.

Esimene kogunemine toimus erakonnal 11. juunil Otepääl ja järgmine kogunemine on plaanis teha 2. juulil.