Side lülitatakse välja võimalike droonirünnakute vältimiseks, kirjutas ajakirjanik Farida Rustamova, viidates ühe sideoperaatori töötajale ja foorumist osavõtjale, kes kuulis sellest korraldajatelt, vahendab Meduza.

Venemaa digitaalarengu, side ja massikommunikatsioonide ministeeriumi korralduse järgi lülitatakse internet välja lokaalselt – ainult foorumi toimumiskohas, kongressi- ja messikeskuses Ekspoforum.

Foorumi korraldaja Roskongressi pressiteenistus teatas, et katkestused mobiilses internetiühenduses on võimalikud tehniliste tööde tõttu.

„Seoses tehniliste tööde läbiviimisega mobiilsideoperaatorite infrastruktuuris puudub Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi territooriumil 16.06.2023 ajutiselt ligipääs internetile mobiilseadmetest,“ tsiteeris TASS korraldajate teadet.

Rustamova lisas, et 7.–9. juunil oli internetile ligipääs piiratud Sotšis, kui Putin osales seal Euraasia kongressil. Üks sellest kongressist osavõtnu teatas, et seetõttu ei töötanud Sotšis taksorakendused ja pangakaardid ning mobiiltelefoniga oli raske ühendust saada.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov teatas, et julgeolekumeetmed Peterburi majandusfoorumil, sealhulgas digitaalsed, on üsna tõsised.

Peskov selgitas seda „vaenlaste“ katsetega Venemaa tegevust kahjustada.

„Julgeolekumeetmed ja digitaalse julgeoleku meetmed võetakse tarvitusele küllaltki tugevdatud, enneolematud. See on normaalne praktika. Vaenlane tegutseb jultunult ega jäta katseid kahju teha,“ lausus Peskov ajakirjanikele.