Teisipäeval leidis ÜRO Peaassamblees aset hääletus, mille käigus valiti Julgeolekunõukogusse viis uut mittealalist liiget. Hääletusel, mis peegeldas rahvusvahelise kogukonna sügavat vastuseisu Venemaa agressioonile Ukrainas, õnnestus Sloveenial edestada suurelt Valgevene.

Julgeolekunõukogus on 10 mittealalist kohta, mis jagatakse piirkondlike rühmade vahel. Ida-Euroopa rühm kujunes ainsana vaidlustatud piirkonnaks, kus omavahel läksid vastamisi Valgevene ning Sloveenia. Valgevene oli oma vaidlustamata kandidatuuri üles seadnud juba 2007. aastal. Pärast vägivaldset opositsiooni meeleavalduste mahasurumist 2020. Valgevene presidendi valimiste järel esitas 2021. aastal enda kandidatuuri ka Sloveenia.

Sloveenial õnnestus Peaassamblees koguda 153 häält Valgevene 38 vastu. Sloveenia välisministrit Tanja Fajoni üllatas nii laialdane rahvusvaheline toetus. Tema sõnul õnnestus Sloveenial tõestada ennast ülejäänud ÜRO liikmesriikidele usaldusväärse partnerina. Ainus vaidlustatud hääletus Valgevene ja Sloveenia vahel oli suure avalikuse tähelepanu all. Valgevene on Venemaa kõige lähedasem liitlane ning Venemaa on kasutanud Valgevene territooriumit rünnakute läbiviimiseks Ukraina vastu. ÜRO Globaalsete Kriiside Reageerimisrühma direktor Richard Gowan tõdes, et salajase hääletuse tulemused ei peegelda Venemaa poolt levitatud arusaama, mille kohaselt paljud riigid küll toetavad avalikult ÜRO-s Ukrainat, kuid sümpatiseerivad tegelikkuses Venemaaga.

Lisaks Sloveeniale osutusid valituks Alžeeria, Guyana, Sierra Leone ning Lõuna-Korea. Valitud riigid alustavad enda kaheaastast ametiaga Julgeolekunõukogus 2024. aasta jaanuaris.