Meduza kirjutab, et Lukašenka ei esinenud ka traditsioonilise kõnega lillede asetamisel võidu monumendile Minskis. Lukašenka oli seal küll kohal, aga kõnega esines ainult Valgevene kaitseminister Viktar Hrenin. Üritus kestis umbes 25 minutit, misjärel riikliku uudisteagentuuri BelTA ülekanne lõppes.

Sputnik Belarus teatas, et Lukašenka õnnitles veterane ja lahkus.

Valgevene opositsiooniline väljaanne Hartõja ’97 kirjutas, et Lukašenka hoidis Moskvas kohale kutsutud teiste riigipeade rivi lõppu ja lonkas. Tribüünil istus Lukašenka sidemes käega ja spekuleeritakse, et sideme all võis olla tilguti kanüül.

„Kulminatsiooniks sai hetk, kui Lukašenka palus Putinilt, et Tundmatu Sõduri haua juurde, kuhu pidid minema Venemaa valitseja ja Kremli külalised, viidaks ta auto. Valgevene diktaator ei olnud võimeline mõnisada meetrit jalgsi käima,“ kirjutas Hartõja ’97.

Ukraina väljaanne Apostrof rääkis Valgevene opositsiooni koordinatsiooninõukogu liikme ja kriisivastase rahvavalitsuse juhi, endise Valgevene suursaadikuga Poolas ja Prantsusmaal ning endise kultuuriministri Pavel Latuškaga.

„Tal on gripp koos COVID-iga ja tema seisund on üsna halb. Moskvas nägi ta muidugi kohutav välja,“ ütles Latuška, kes lisas, et on näha, et Lukašenka on tegelikult juba vana, haige ja väsinud inimene.

Lukašenka ei osalenud eile SRÜ riikide mitteformaalsel hommikusöögil, sest tal oli vaja sõita Minskisse sealsetele võidupäevaüritustele, kommenteeris täna Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

„Ta oli meiega koos. Ta jagas meiega võidupäeva rõõmu. Me oleme Valgevene juhtkonnale ja Aleksandr Grigorjevitšile isiklikult väga tänulikud selle eest, et ta leidis sellise võimaluse. Tal olid võidupäevaga seotud üritused Minskis, mistõttu pidi ta varem lahkuma,“ lausus Peskov.

„Nagu te aru saate, oleks minust äärmisel ebakorrektne rääkida midagi Aleksandr Grigorjevitši tervisest,“ lisas Peskov.