Eredat valgust nähti Kiievi kohal taevas kella 22 ajal, teatas Kiievi sõjaadministratsiooni juht Serhi Popko Telegramis, vahendab AFP.

Popko sõnul anti õhuhäire, aga õhutõrje ei töötanud.

Veidi hiljem teatasid Ukraina õhujõud, et sähvatus oli seotud satelliidi või meteoriidi langemisega.

NASA pressiesindaja eitas seda, öeldes AFP-le, et satelliit, millest jutt käis, on endiselt orbiidil.

NASA oli varem sel nädalal teatanud, et kasutuselt kõrvaldatud 300-kilone satelliit siseneb millalgi kolmapäeval atmosfääri.

„See taassisenemine ei ole aga veel toimunud. /.../ Ükski teine NASA satelliit ei sisenenud täna atmosfääri,“ ütles NASA esindaja.

Ukraina sotsiaalmeedias levisid spekulatsioonid ja meemid.

„Kuigi sotsiaalmeedias on lendavate taldrikute meemide üle lõbu laialt /.../ palun ärge kasutage meemide loomiseks õhujõudude ametlikku sümbolit!“ teatasid Ukraina õhujõud Twitteris.

„Meie arvele on hakatud kirjutama kosmosetaldrikuid... Keegi peab seda täpsustama, aga mitte meie,“ kommenteeris Ukraina õhujõudude esindaja Juri Ihnat täna hommikul televisioonis.

„Neid kaadreid, mida te näitate, neid ilmselt kommenteeritakse homme juba täpselt. Mis täpselt oli. Kas oli mingi taevakeha või oli see mingi satelliidi, meteoriidi tükk või midagi muud, mingi muu anomaalia. Selleks on spetsialistid. Õhujõud tegelevad veidi teiste asjadega. Me tulistame alla õhusihtmärke, mis Ukrainat ründavad. Kiievi oblastis seekord vastase rünnakut ei fikseeritud,“ ütles Ihnat.

Ukraina kosmoseagentuuri erikontrolli peakeskuse teatel põhjustas selle nähtuse ilmselt kosmiline keha, mis sisenes atmosfääri tihedatesse kihtidesse.