Veiser sõnas, et vallavalitsus otsustas haldusmenetluse alustada, et veevõtukoha omanik täidaks oma kohustust ja oleks välditav inimeste sattumine piirdega piiratud veehoidla territooriumile. Eilsel erakorralisel vallavalitsuse istungil tunnistati kasutusluba kehtetuks. Haldusmenetlus viiakse läbi haldusmenetluse seadus § 40 lg 3 p 1 alusel.

„Kuigi ümber veevõtukoha on rajatud piire ja sissepääsuks värav, ei ole tagatud meetmed, mis väldivad inimeste sattumise piirdega ümbritsetud alale,“ ütles vallavanem Veiser ning lisas, et omanik peab tagama veevõtukoha juures ohutuse.

Veiser sõnas, et kuigi tiigi ümber on rajatud piire, ei ole omanik siiski taganud seda, et inimene ei pääseks alale sisse. „Värav on hõlpsasti võtmeta avatav. Veehoidla põhi ja nõlvad on PVC kilega vooderdatud ning puuduvad abivahendid veehoidlasse sattunud metsaloomade või inimeste päästmiseks,“ ütles Veiser. Ta ütles, et haldusmenetluse läbiviimine on Lüganuse valla õigus ja kohustus, et tõrjuda võimalikke ohte tulevikus.

Veiser sõnas, et vallavalitsus kaalus viise, kuidas sarnaste õnnetuste juhtumise ohtu parimal viisil vältida ning otsustas, et veehoidla ohutuks muutmiseks tuleb avatud veepeegliga tuletõrje veehoidla asemele rajada suletud veeallikas. „Selleks võib olla tiigi katmine või vajaliku mahutavusega mahuti,“ ütles Veiser.

Lüganuse vallas hukkus tuletõrje veevõtukohas pooleteistaastane laps

Eelmisel reedel veidi pärast kella nelja sai häirekeskus traagilise kõne: Lüganuse vallas kukkus vette pooleteistaastane poiss, kes oli hoovis mänginud endast vanemate lastega.

„Väikelapse lähedane tõi poisi veest välja ning kiirabi viis lapse haiglasse. Paraku ei õnnestunud meedikutel lapse elu päästa,“ teatati politseist. „Tuletõrje veevõtukoht, kuhu laps kukkus, asub eramaal ning on aiaga ümbritsetud. Politsei selgitab juhtunu asjaolusid, muu hulgas ka seda, kuidas lapsed vee äärde sattusid.“