NRA avalduse avaldas Telegrami kanal „Rospartizan“ ja seda levitas ka endine riigiduuma liige Ilja Ponomarjov, kes elab Ukrainas, vahendab Meduza.

„Me organiseerisime ja viisime 2023. aasta 2. aprillil täide aktsiooni grupi Z-aktivistide ja isiklikult tuntud sõjaõhutaja ja sõjapropagantisti, sõjakurjategija Maksim Fomini, tuntud kui Vladlen Tatarski, vastu. Antud aktsiooni valmistasime me ette ja viisime täide meie autonoomselt ning meil ei ole seost ega ole ma saanud abi mingitelt välismaa struktuuridelt ega seda enam eriteenistustelt,“ teatas organisatsioon.

Rõhutati, et aktsioon ei olnud suunatud rahumeelsete kodanike vastu, aga „kõik kannatanud kuuluvad sõja aktiivsete pooldajate hulka“. Vene õiguskaitsjaid kutsutakse üle osutama abi plahvatuse eest vahistatud Darja Trepovale ja „teistele süütutele inimestele“.

2022. aasta augustis teatas Ponomarjov, et vene marurahvuslase ja filosoofi Aleksandr Dugini tütre Darja Dugina tapmise taga oli seesama NRA. Enne seda sellist organisatsiooni internetis mainitud ei olnud. Ponomarjov ei suutnud mingeid veenvaid tõendeid NRA seotuse kohta esitada. Tatarski hukkumise päeval teatas Ponomarjov meedias, et teab Tatarski tapjaid, aga ootab „selle aktsiooni realiseerinud grupi ametlikku positsiooni“.

Jaga
Kommentaarid