„Me vahistasime agentuurside-alaste aktiivsete operatsioonide käigus meie territooriumil mõningase arvu Poola kodanikke. Vahistatud on reeturid, kellega nad meie territooriumil töötasid,“ ütles Tertel.

Terteli sõnul taotleb Poola oma kodanike väljavahetamist Poolas vahistatud Valgevene kodanike vastu. Terteli sõnul ei ole aga keegi Poolas vahistatud isikutest Valgevene eriteenistuste ülesandeid täitnud.

Lisaks sellele on Terteli väitel Valgevenes spionaaži ja terroriaktide toimepanemise katsete eest vahistatud „kümneid Ukraina kodanikke“ ja ka Ukraina on väidetavalt pakkunud Minskile vahetust.

„Valgevene vabariigi KGB-l on kontaktid maailma kõigi eriteenistustega. Erineval määral neid kasutatakse. Meie poole on pöördunud teiste hulgas Ukraina pool palvega vahetada oma mõned kodanikud kellegi vastu. Ma vaatasime pakutud nimekirja läbi – ei ole meile vaja narkomaane, vägivallatsejaid ja teisi selliseid, kes nende juures karistust kannavad,“ kuulutas Tertel.

Agentuurioperatsioonide eest vahistatute hulgas on Terteli väitel ka Balti riikide kodanikke.

„Me teeme neid kindlaks suures koguses, aga meile pretensioone esitada meie vastased teiselt poolelt ei suuda. Loomulikult on meil kontaktid Poola eriteenistustega. Me edastame neile kõigi kanalite kaudu informatsiooni, muret, vaatame reaktsiooni,“ ütles Tertel.