Putini arvates saavad sellise plahvatuse, sellise võimusega ja sellisel sügavusel korraldada „ainult spetsialistid, keda sealjuures toetab kogu teatud tehnoloogiaid omava riigi võimsus“, vahendab Meduza.

„See, et see on terroriakt, ei ole enam kellelegi saladus, seda on minu arvates juba kõik tunnistanud. Sealjuures terroriakt, mis on täiesti ilmselgelt toime pandud riiklikul tasemel, sest mingid harrastajad sellist aktsiooni läbi viia ei suuda,“ lausus Putin.

Putin kinnitas, et Gazpromi laev avastas tõendeid veel ühe lõhkeseadeldise võimaliku olemasolu kohta Nord Streami torul 30 kilomeetri kaugusel plahvatuskohast. Putini sõnul leiti post, mis seisis samasuguses kohas, kus toimus plahvatus.

„Spetsialistid arvavad, et see võib olla antenn signaali vastuvõtmiseks lõhkeseadeldise käivitamiseks, mis võib olla – ma ei kinnita, aga võib olla – asetatud torujuhtmesüsteemi alla,“ ütles Putin.

Putini sõnul tegi Venemaa ettepaneku moodustada rahvusvaheline ekspertgrupp gaasitoru plahvatuste piirkonna uurimiseks ja võimalike uute lõhkeseadeldiste leidmiseks, aga sai ebamäärase vastuse.

Jaga
Kommentaarid