„Me ei tunnusta seda kohut, me ei tunnusta selle kohtu jurisdiktsiooni. Nii me sellesse suhtumegi,“ ütles Peskov, vastates küsimusele selle kohta, et Haagi kohus kavatseb alustada kaht juurdlust Venemaa vastu, vahendab Interfax.

„Üldiselt ei väsi me meelde tuletamast, et paljude aastate jooksul ei ole mingisugused rahvusvahelised kohtuorganid, isegi need, mida me tunnustame, ega muud rahvusvahelise kogukonna liikmed vaevaks võtnud pöörata tähelepanu tsiviilinfrastruktuuri purustamisele ja tsiviilisikute tapmisele, mille korraldasid Ukraina natsionalistid Donbassis,“ lausus Peskov.

Rahvusvahelise kriminaalkohtu prokurörid avavad ametlikult kaks sõjakuritegude juurdlust ja annavad välja vahistamismäärused mitme venemaalase kohta, keda peetakse vastutavaks Ukraina laste massilise röövimise ja Ukraina tsiviilinfrastruktuuri sihikule võtmise eest, teatati eile meedias.

New York Times ja Reuters teatasid, et prokurör Karim Khan palub kohtueelsetelt kohtunikelt luba vahistamismääruste väljaandmiseks seni kogutud tõendite alusel.

Jaga
Kommentaarid