Iraani peaprokurör Gholamhossein Mohseni-Eje sõnas, et lisaks andis riigi kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei armu veel 60 000 eri põhjustel vahistatud isikule.

Kohalik meedia kirjutas juba veebruari alguses, et Khamenei kavatseb ilmselt anda armu kümnetele tuhandetele vangidele. Väidetavasti kirjutas peaprokurör Mohseni-Eje ajatollale kirja, milles selgitas, et paljud protestide käigus kinnipeetud noored on välismõju ja propagandaga eksiteele viidud, kuid hiljem on nad avaldanud tehtu eest kahetsust.

Peaprokuröri asetäitja Sadeq Rahimi lisas siis, et amnestia saamiseks peavad kinnipeetavad kirjalikult oma süütegu kahetsema – kes seda ei tee, jäävad vangistusse. Samuti rõhutati, et armuandmine ei rakendu neile, keda süüdistatakse raskemates kuritegudes: välisagentide kasuks luuramine, mõrvad või riigivara hävitamine.

Üleriigilised meeleavaldused puhkesid riigis mullu septembris pärast 22-aastase Mahsa Amini surma. Väidetavalt rikkus ta seadust, mis nõuab naistelt oma pea hidžaabiga katmist. Amini matustel alanud meeleavaldused levisid kulutulena üle kogu riigi ning peagi hakata nõudma rangetest islamipõhimõtetest loobumist ja diktatuuri kaotamist.

Inimõigusorganisatsioonide teatel hukkus protestide käigus üle 500 meeleavaldaja, sealhulgas 70 alaealist. Meeleavaldustega seotud kuritegude eest on hiljem hukatud teadaolevalt neli inimest ja mõistetud surma veel sadakond.