Reisirongi esimesed vagunid süttisid kokkupõrke tagajärjel põlema ning päästjate sõnul on lootus rusude vahelt elusaid inimesi leida sama hästi kui kustunud. Reisirongis oli kokku 342 reisijat ja kümme meeskonnaliiget.

Kreeka taristu- ja transpordiminister Kostas Karamanlis astus täna ametist tagasi. „Kui juhtub midagi nii traagilist, siis on võimatu jätkata ja teha nägu, nagu seda poleks juhtunud,“ põhjendas minister.

Karamanlise sõnul tundis ta, et poliitilise vastutuse võtmine on tema kohus. „Teen seda austusest nii ebaõiglaselt surnud inimeste mälestuse vastu. Võtan vastutuse ka Kreeka riigi ja Kreeka poliitilise süsteemi seniste vigade eest,“ lisas poliitik.

Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis sõnas, et kreeklased on täna mõtetes hukkunute lähedastega. "Meie kohus on haavatuid ravida ja kõik surnukehad tuvastada," sõnas Mitsotakis.

Õnnetuspaigas käis täna päeval ka Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis. Valitsusjuht kinnitas, et tragöödia põhjused kavatsetakse üksikasjadeni välja selgitada. „Teeme kõik endast oleneva, et see enam kunagi ei korduks,“ lisas ta.

Kreeka Raudteeorganisatsiooni töötajaid esindava ametiühingu juhi sõnul juhtus õnnetus ilmselt inimliku eksituse tõttu. Arvatakse, et reisi- ja kaubarong sõitsid samu rööpaid pidi mitu kilomeetrit, enne kui nad omavahel kokku põrkasid. ERT teatas, et konkreetse raudteelõigu eest vastutanud Larisa raudteejaama ülem võeti täna hommikul vahi alla.

Ellujääjate sõnul jõudis kiirabi sündmuskohale peaaegu tund aega pärast kokkupõrget. Inimesed olid paanikas ja karjusid, osa kergemate vigastustega reisijaid läks teisi aitama. „Me ei näinud midagi peale leekide ja suitsu,“ kirjeldas üks noormees BBC-le.