Azarav kinnitas Naša Nivale, et diversiooni taga olid Valgevene partisanid, vahendab Ukrajinska Pravda.

Belsatile ütles Azarav, et Vene radarilennukit A-50 rünnati õhust. Rünnaku panid droonide abil toime plaani Võit osalised, kes on nüüd väljaspool ohtu. Azaravi sõnul valmistati operatsiooni ette mitu kuud.

„Need olid droonid. Operatsioonist osavõtnud on valgevenelased, plaani Võit osalised, praegu on nad väljaspool ohtu välismaal. Kõik hargnesid, las nüüd otsitakse tuult väljal,“ ütles Azarav.

Belaruski Gajuni sõnul viidi rünnak läbi kahe drooniga. Belaruski Gajuni andmetel leidsid Valgevene võimud koti droonide juhtimispultidega.

BYPOL-i andmetel said kahes plahvatuses kahjustada radarilennuki A-50 esi- ja keskosa, avioonika ja radariantenn.

Belaruski Gajuni andmetel on kahjustatud lennuki registreerimisnumber RF-50608 (pardanumber „43 punane“, tehase number 0093479377 ja seerianumber 60-05).

Lennuk lendas Valgevenesse 2023. aasta 3. jaanuaril ja on seal 54 päeva jooksul 12 korda õhku tõusnud. Enne seda lendas see lennuk Valgevenesse 2022. aasta 24. veebruaril.

Venemaa õhu- ja kosmosejõududel on vaid üheksa sellist lennukit, sealhulgas moderniseeritud variante A-50U kuus tükki. Lennuki meeskond koosneb 19 inimesest. Belaruski Gajuni andmetel maksab üks selline lennuk 330 miljonit dollarit.

Jaga
Kommentaarid