Vaata tabelist, kes on Keskerakonna üldnimekirjas!

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles üldkogul peetud kõnes, et nii, nagu ei tohi Eesti julgeolekus anda ära sentimeetritki võitluseta, ei tohi seda teha ka inimeste toimetulekus ja ettevõtete konkurentsivõimes, mida praegu on aga näha.

„Just see on valimiste põhiküsimus. See on see, mis eristab meid kõige enam – kuidas peab edasi liikuma siis, kui kõik ei ole sugugi hästi,“ ütles Ratas. „Valitsus on andnud meile palju soovitusi: tihendage aknaid, pange ettevõtete uksed kinni, lülitage basseini soojendused välja ja katsuge ise hakkama saada. Mul on ka üks soovitus: hea peaminister ja valitsus, tõstke oma silmad tahavaatepeeglist ja suunake need ettepoole. Sõit liigub kraavi suunas, aga te näete jätkuvalt möödanikku!“

Ratase sõnul peaks juba ammu arutama seda, kuidas minna vastu olukorrale, kus tööstused panevad uksi kinni, toiduhinnad teevad rekordeid ja ostukorvi jõuab välismaa toit, sest kohalik tööstus ei suuda konkureerida. „See ei ole mitte seetõttu, et me oleksime kuidagi viletsamad, vaid seetõttu, et teised riigid on oma ettevõtete toetamises meist kaugel ees,“ lausus ta.