„Kohtasin Adat Filharmoonia valvelauas, aasta oli siis 1960. Tema oli Hiiumaalt ja mina Saaremaalt. Seal me oma saarte naljadega põrkusime ja jäimegi sellest alatest sõbrannadeks. Mina astusin samal ajal ansamblisse Laine, kus olin kümme aastat ehk terve meie hiilgeaja. Samal ajal kui mina ansambliga mööda Venemaad reisisin, hakkas Ada estraadiga tegelema ja oli konferansjee, käis samuti suurte truppidega ja meie estraadiansamblitega Venemaal. Kui me pärast oma ansambliga Eestis tuuritasime, oli ka Ada meiega sageli kaasas,“ alustab Marta Oja enda ja Ada suure sõpruse tutvustamist. Koos veedeti väga suur osa vabast ajast ning kõiki koos tähistatud sündmusi ja aastavahetusi oleks ilmselgelt raske kokku lugeda.

„Ada oli selline krutskitüdruk, samas ka väga sisukas ja väärikas. Ta oli piltilus naine. Kui ta üle tee kõndis, oli tänav tagurpidi ja kõik vaatasid järele,“ ütleb Marta Oja ning toonitab kohe juurde, et Ada Lundver ei mänginud oma kuulsust kunagi pelgalt füüsilise ilu peale, vaid müüs end läbi oma sisuka loomingu.

Tuli üllatusena, et mina ka selles etenduses olen“

Marta sõnab, et jäi Ada Lundveri elu etendava muusikalise lavastusega väga rahule. Samuti tuli talle üllatusena, et ka teda ennast selles kehastati. „Mind kehastanud Birgit Sarrapil tuli see väga hästi välja. See oli suur üllatus, mis tegi mind väga õnnelikuks.“

Marta Oja sõnul on Ada elulugu etendav muusikaline lavastus igas mõttes hästi tehtud. „Mina jäin rahule ja arvan, et kõik võiksid seda vaatama minna, sealhulgas noored. Minge vaadake ja nuusutage seda ajastu hõngu, siis saate aimu, mismoodi tol ajal käis. Kui lihtsalt lugeda, siis see ei ole päris see. Kui aga asja visuaalselt näed, siis jääb see mällu ja hakkadki tajuma, milline oli tol ajal see elu. See tükk on oma piletiraha igati väärt! Noored näitlejad teevad fantastilist tööd.“

Marta Oja ja Birgit Sarrap lava taga.

Neile, kel lõbus etendus möödunud suvel vaatamata jäi, avaneb suurepärane võimalus seda tuleval aastal teha. Piletid on saadaval Piletitaskus.

Peaosades on Saara Nüganen ja Anne Reemann. Etenduses teevad kaasa Sepo Seeman, Peeter Oja, Jan Uuspõld, Birgit Sarrap, Kalle Sepp, Liina Tennosaar, Priit Strandberg, Ott Raidmets jt.

Teksti autor Ott Kilusk, lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht Siim Aimla, kunstnik Karmo Mende. Ansambel Vana Klaver ja naistrio The Swingin’ Sisters. Etenduse tootja on Thors Films ning produtsendid on Tarmo Kiviväli ja Maarek Toompere.

„ADA. Rääkimata lugu“ Kiidjärve mõisapargis 26. juulist 6. augustini 2023


Jaga
Kommentaarid