Nii öeldakse kirjas, mille saatis Icke’ile Hollandi valitsuse nimel sealne immigratsiooni- ja naturalisatsiooniteenistus (IND). Icke avaldas kirja oma veebilehel koos märkusega, et „sai keelu Hollandi fašistlikult režiimilt“, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Otsust kinnitas Hollandi justiits- ja julgeolekuministeerium. On väga haruldane, et inimesel ei lubata juriidilistel põhjustel Hollandisse siseneda. Seda on varem juhtunud vaid ühel korral: 2019. aastal ei lubatud riiki USA vihajutlustajat Steven Andersoni, kes tegi äärmuslikke avaldusi LGBT-kogukonna kohta, nimelt kutsus homosid hukkama.

Hollandi valitsus otsustas Icke’i riiki lubamisest keelduda seoses ohuga avalikule korrale. Ta oleks pidanud pühapäeval esinema meeleavaldusel Amsterdamis.

IND põhjendas oma kirjas keeldu erinevate raportitega muu hulgas politseilt: „Muret õigustab see, et teie esinemine Hollandi kontekstis võib tekitada pingeid elanikkonnagruppide vahel ja sellega võidakse rikkuda avalikku korda ja avalikku rahu. On leitud, et te olete juba aastaid rahvusvaheliselt tuntud kui vandenõuteooriate levitaja. Nii väidate te, et maailma valitsevad niinimetatud reptiilid, kes olevat grupp võimsaid maaväliseid olendeid, kes teesklevad, et on inimesed.“

Icke’i teooriaid seostatakse Hollandi parempopulistliku erakonna Demokraatia Foorumi (FvD) juhi Thierry Baudet’ga, kes on neid üle võtnud, vähemalt osaliselt. Icke’i olid kutsunud just FvD ja organisatsioon Samen voor Nederland (Koos Hollandi Eest).

„Nüüd, kui on otsene seos teie teooriate ja poliitikute sisalike või teiste reptiilidega võrdlemise vahel, dehumaniseeritakse väljapaistvaid isikuid, juhte ja ametnikke ning demokraatlikud põhimõtted heidetakse kõrvale,“ teatas IND oma kirjas Icke’ile.