Veel vähemalt 12 inimest sai vigastada, vahendab BBC News.

Rünnak leidis aset kohaliku aja järgi täna pärastlõunal Tai kirdeosas Nong Bua Lamphu provintsis.

Tulistaja põgenes ja Tai peaminister andis käsu ulatuslikuks inimjahiks.

Tai meedia teatas veidi hiljem, et tulistaja tappis enda. Teatati ka, et ta on tapnud oma naise ja lapse. Seda kinnitas ka politsei.

Tai politsei teatel on tulistaja 34-aastane Panya Kamrab, kes vallandati politseist eelmisel aastal. Tai ringhääling tsiteeris kohalikku politseikoloneli Jakkapat Vijitraithayat, kes ütles, et Kamrab vallandati narkootikumide tarvitamise pärast.

Tulistamine toimus Nong Bua Lamphu provintsis Põhja-Tais umbes 500 kilomeetrit pealinnast Bangkokist põhjas.

Teatatakse, et hoones oli umbes 30 last, kui tulistaja pärast lõunat sinna saabus. Ta tulistas nelja või viit töötajat, sealhulgas õpetaja Jidapa Boonsomi, kes on kaheksandat kuud rase. „Alguses arvasid inimesed, et see on ilutulestik,“ ütles Jakkapat Vijitraithayat.

Tulistaja ärritus selle peale, et ei leidnud oma last lasteaiast. Ta avas selle peale tule ja sõitis autoga rahva hulka ning naasis siis koju ja tappis naise ja lapse, teatas politsei esindaja Paisan Luesomboon.

Pealtnägija Paweena Purichan ütles AFP-le, et nägi tulistajat pärast rünnakut korrapäratult sõitmas.

„Ta püüdis teel teisi rammida,“ ütles Purichan. „Ründaja rammis üht mootorratast ja kaks inimest said vigastada. Ma kiirustasin minema, et tema eest pääseda.“

Purichan lisas, et tulistaja oli piirkonnas tuntud narkosõltlane.