„Täna hommikul kukkus Maganov Kliinikumi keskhaigla aknast alla. Ta suri saadud vigastustesse,“ ütles allikas.

Vene Telegrami kanal Baza kirjutab, et Maganov kukkus alla rõdult, mis polnud mõeldud patsientidele, ja millel puudus käimasolevate remonttööde tõttu vajalik rõdupiire.

Ühe versiooni järgi võis Maganov sinna välja suitsetama minna, misjärel kukkus kogemata alla. Palati aknalt leiti pakk tema sigarette.

Juhtumisi kukkus mees alla haiglahoone selle külje rõdult, mille läheduses pole turvakaameraid.

Maganov töötas 1980. aastatel Langepasneftegazis, millest hiljem sai LUKOIL. Alates aktsiaseltsi asutamisest on ta töötanud Lukoilis juhtivatel ametikohtadel. Pärast naftafirma direktorite nõukogu esimehe Valeri Graiferi surma 2020. aastal sai Maganovist Lukoili juhatuse esimees.

Lukoili pressiesindaja kinnitas täna pärastlõunal Ravil Maganovi surma ja selgitas, et mees suri pärast rasket haigust. Ettevõte avaldas sügavat kaastunnet Maganovite perekonnale.

Seitse salapärast surma

Alates aasta algusest on salapärastel asjaoludel nii Venemaal kui mujal surma saanud vähemalt seitse tuntud ja jõukat venelast, mitmel juhul koos ülejäänud pereliikmetega. Suurem osa neist ärimeestest on olnud seotud Vene riikliku gaasiettevõttega Gazprom.

Juuli alguses leiti oma kodust Peterburi eeslinnas Leninskis surnuna 61-aastane Juri Voronov, kes juhtis Gazpromiga seotud logistikafirmat. Mees lebas oma häärberi basseinis, kus ta oli tapetud kuulilasuga pähe.

25. veebruaril leiti Leninskis oma kodust surnuna Gazpromi kõrge finants- ja julgeolekuametnik Aleksandr Tjulakov. Ehkki surma käsitleti kui enesetappu, oli surnukeha ilmsete vägivallatunnustega, mis viitab lavastatud poomisele.

Kolm nädalat enne seda leiti samast rajoonist Gazprom Investi logistikajuht Leonid Shulman oma vannitoa põrandalt surnuks pussitatuna.

Aprilli lõpus leiti Hispaaniast Lloret de Mari linnast tapetuna Vene gaasifirma Novateki endine juhatuse aseesimees Sergei Protosenja, tema naine ja 18-aastane tütar. Ametliku versiooni kohaselt tappis oligarh väidetavalt oma naise ja tütre, misjärel sooritas enesetapu.

Kolm päeva enne seda, 18. aprillil leiti Moskvast samamoodi surnuna Gazprombanki endine asepresident Vladislav Avajev, tema naine Jelena ja 13-aastane tütar Maria. Kõik kolm ohvrit tapeti kuulilaskudega ning mõrvakahtlus lasus taas perepeal.