Haridusminister Robin Walker nentis sarnaselt tervishoiuministrile, et ei usu enam Boris Johnsoni juhitud valitsusse. Loetud hetked varem oli oma otsusest tagasi astuda teatanud ka pereminister Will Quince.

Eile õhtul esimesena tagasi astunud Savid Javid kirjutas teisipäeval lahkumisavalduses, et tal pole võimalik puhta südametunnistusega ministriametis jätkata ning võimul olev peaminister on kaotanud tema usalduse.

Varsti pärast seda teatas oma tagasiastumisest ka Sunak, kelle sõnul eeldavad inimesed õigustatult, et valitsus tegutseks kompetentselt ja õigesti.

Peaminister Johnson nimetas uueks riigi rahandusministriks seni haridusministrina töötanud Nadhim Zahawi. Uue tervishoiuministrina astub ametisse peaministri senine kabinetiülem Steve Barcley.

Vahetult enne ministrite tagasiastumist vabandas Johnson avalikult, et andis konservatiivist parlamendisaadikule Chris Pincherile hoolimata tema kohta tulnud kaebusest 2019. aastal riigi välisministeeriumis ministrikoha.

BBC andmetel astus konservatiivist parlamendisaadik tagasi alles eelmisel nädalal, kui ilmnesid süüdistused, et Pincher ahistas Londoni eraklubis kahte meest.

Johnson teadis mehe käitumisest seega väidetavalt juba aastaid varem, ent otsustas seda ignoreerida, kuna juhtum leidis tema sõnul lahenduse. Peaminister tunnistas nüüd, et tegi tol korral tegutsemata jätmisega suure vea.