Landsbergise sõnul valmistab Euroopa Komisjon ette dokumenti selle kohta, kuidas neid Euroopa Liidu sanktsioone tuleks realiseerida, ning praegused „mõtisklused“ ei tohiks juriidilisteks dokumentideks muutuda.

„Ma ei nimetaks seda dokumendiks, need on pigem mõtisklused. Kõige suuremad probleemid oleksid siis, kui need mõtisklused muutuksid juriidiliseks dokumendiks, Euroopa Komisjoni juriidilisteks selgitusteks. Siis tekitaksid need meie arvates täiendavaid juriidilisi probleeme,“ ütles Landsbergis täna Leedu ringhäälingu LRT raadiosaates.

Landsbergise sõnul võib Venemaa lugeda kõhklusi nõrkuse märgiks ja oma diplomaatia võiduks ning seda ei tohi juhtuda ja Euroopa Komisjonis seda teatakse.

„Ma olen mures selle üle, et on olemas potentsiaalne võimalus, et seda võetakse nõrkuse märgina. Venemaa ei saa nõuda mingit sanktsioonide ülevaatamist ja järeleandmisi, seda tuleb vältida, nagu Euroopa Komisjon väga selgelt väljendus, ja ma kuulsin isiklikult kinnitust sellele, et komisjon mõtleb samamoodi. Venemaa ei tohi saada sellist diplomaatilist võitu sanktsioonide küsimuses,“ ütles Landsbergis.

Landsbergise arvates võivad järeleandmised panna Venemaad edasi agressiivselt käituma.

„Järeleandmised agressorile panevad ta potentsiaalselt agressiivset käitumist jätkama ning see kehtib nii geopoliitikas, diplomaatias kui ja õigusvaldkonnas,“ ütles Landsbergis.