Põldmäe teenis V klassi Valgetähe teenetemärgi enda heliloomingu ning Eesti rahvusliku klaverimuusemi rajamise eest. Põldmäe on tegutsenud aastakümneid heliloojana, muusikapedagoogina ning teadurina. Tema loomingus on oopuseid, kammeroopereid, ballette ning paljut muud. Intervjuus Delfile vastas Põldmäe, et soovib enim edasi tegutseda muusikaliselt ooperite kallal.

Alo Põldmäe sõnul on teenetemärgi teenimisest hea tunne. Põldmäe sõnul on selline tunnustus ootamatu. „Tegeled oma asjadega, muretsed ühe ja kolmanda, teise ja viienda asja pärast, ja kui järsku oled tunnustuse osaliseks saanud, siis mõtled, et mis see nüüd oli. Kui istud korraks maha, siis saad aru, et ju siis on midagi ära tehtud,“ sõnas Põldmäe. Helilooja sõnul on tal hea meel, et teda on tähele pandud paljude seast.

Põldmäe sõnul on lähimad plaanid klaverimuusemi avamine, tähistada väärikalt Tartut kui kultuuripealinna, muusika muusikaliselt ning helilooja peab ka ooperi plaane.

Täna andis Vabariigi president Alar Karis välja teenetemärke neile, kes on Eesti riiki teeninud. Teenetemärkidega tänatakse neid, kel on olnud positiivne mõju riigile, ühiskonnale või nende kogukonnale. Sel aastal sai teenetemärgi 148 inimest.