Bloombergi teatel on mitmed harvadest majandusfoorumil osalevatest lääne ärimeestest palunud korraldajatel ehk organisatsioonil Roskongress mitte avaldada oma ettevõtete nimesid foorumi reklaamides ja osavõtjate nimekirjas, vahendab Helsingin Sanomat.

Vene meediagrupi RBK teatel on seda palunud isegi mitmed Vene osavõtjad.

Foorumi põhiistung toimub reedel ja peaesineja on siis traditsiooniliselt Venemaa president Vladimir Putin. Põhipaneeli juhib propagandakanali RT peatoimetaja Margarita Simonjan.

Auditooriumis ei ole presidenti kuulamas ka mitte kõik Vene rahamehed. Näiteks alumiiniumikeiser Oleg Deripaska teatas eelmisel nädalal, et tal on tegemist kirsisaagi koristamisega koduses Krasnodari krais.

Tänavuse majandusfoorumi teema on „Uus maailm, uued võimalused“. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul on Putinilt reedel oodata midagi erakordset.

Riiklikke külalisi on Bloombergi ja Meduza teatel oodata vähemalt Afganistanist, kust tuleb kohale mullu augustis võimule tulnud Talibani esindaja.

Kohal on loomulikult ka „Donetski ja Luhanski rahvavabariikide“ juhid Deniss Pušilin ja Leonid Passetšnik.

Kaugematest külalistest on oodata Myanmari sõjaväehunta ja Venezuela keskpanga esindajaid. Valitsuste esindajaid saabub veel Egiptusest, Türgist, Araabia Ühendemiraatidest ja Kesk-Aafrika Vabariigist.


Jaga
Kommentaarid