Kohtumisel arutati kaitse- ja julgeolekuküsimusi, ettevalmistusi NATO Madriidi tippkohtumiseks, kus on vajalik panna paika konkreetsed sammud alliansi idatiiva tugevdamiseks. Keskenduti ka Ukraina jätkuvale toetamisele ning agressori poliitilisele ja majanduslikule isoleerimisele.

Saksamaa on valmis laiendama oma sõjalist missiooni Leedus, vastamaks Venemaa rünnakule Ukraina vastu, ütles Saksamaa kantsler Olaf Scholz kohtumisejärgsel pressikonverentsil.

"Oleme valmis tugevdama oma kohalolu ja arendama seda lahingubrigaadi suunas," ütles Scholz ajakirjanikele, samas üksikasju avaldamata, vahendas Reuters.

Berliin on paigutanud Leetu sinna Saksamaa juhitava NATO lahinguüksuse osana umbes 1000 sõdurit.

Kommenteerides uudist, et Hispaania kavatseb saata Ukrainasse Saksamaal valmistatud lahingutanke Leopard, ütles Scholz, et Berliin ei ole Madridi valitsuselt veel eksporditaotlust saanud. Ta lisas, et iga sellist taotlust hinnatakse hoolikalt.

Hispaania soovib varustada Ukrainat õhutõrjerakettide ja tankidega Leopard, teatasid pühapäeval ajalehe El Pais viidatud valitsusallikad. Saksamaa on seni keeldunud Lääne tanke Ukrainale tarnimast.

Jaga
Kommentaarid