Žürii ühe liikme DJ Kristjan Hirmo sõnul sai määravaks ehitise ja esitluse terviklikkus. Veesõiduk koosnes kanuudest, mis vedasid enda järel eurolipu sümboolikaga alust koos rahvariietes meeskonnaga. Alusele oli sappa seotud sirbi ja vasara kujutis ning mastis lehvis ENSV lipp.

Pärnust pärit võitjameeskonna esindaja Rain Kuusiku sõnul üritati kajastada mõnda kuuma teemat. Vanadele silgutünnidele ehitati saepuruplaadist ümbris, mis värviti siniseks. Sinna peale maaliti 12 kollast tähte ning selle järgi lohisesid sirp ja vasar ning punane viisnurk.

“Meil on selline Eesti koondise nime kandev lõbusate ja sportlike inimeste seltskond, kes tegeleb kanuusõiduga ja eelistab veefestivalist aktiivselt osa võtta,” jutustas Kuusik.

Kuigi Euroskeptikute parve vedasid neli kanuud, polnud rasket alust sugugi kerge liikuma saada. Võidumeeskonna liikmed võitsid eluaegse priipääsu Watergate’ile.

Jaburate veesõidukite võistluse ühe korraldaja Reio Tilga sõnul osaleti võistlusel päris aktiivselt. “Traditsiooniliselt oli jõele toodud kaks sapakast valmistatud alust — üks oli kabriolett ning teisel olid ka tuled ja kojamehed suudetud tööle panna,” lausus Tilk.

Jõele maandusid ka jääpangal sõudvad neegrid, jänesed UFO-laevaga, traditsioonilised olid tühjadest plastpudelitest valmistatud parved, üks säärik ja muud naljakat ujuvat kraami.