Meediapildi järgi otsustades võiks paista, nagu olekski Teder juba abordivastaste paadis. Tegelikkus on siiski see, et mingit otsust pole veel tehtud ning missuguseks see kujuneb, pole esialgu teada.

Kui riigipoolne tugi abortide rahastamise tagant ära peaks kaduma, ei muudaks see eeldatavasti abortide arvu ega suurenda ka sündivust. Abordivõimaluste piiramise ainus tulemus on illegaalsete abortide hulga suurenemine ja suuremad riskid naise tervisele, kinnitavad nii seksuaaltervise asjatundjad kui ka naistearstid.

Aborditeemalisi debatte on ajakirjanduse vahendusel peetud varemgi ning argumendid on korrast korda enam-vähem ühed ja samad. Üldjuhul fanaatiliste hoiakute ja kirikliku taustaga abordivastaste ning praktiseerivate seksuoloogide-günekoloogide maailmal pole just palju ühist ning vaevalt siin seegi kord lähenemist toimub.

Selge on see, et võimalikult vähe aborte on meie kõigi huvides. Nende vähendamise mõistlikem ja viljakaim tee on kahtlemata tasakaalukas ja tõhus seksuaalkasvatus nii koolis kui ka kodus ning rasestumisvastaste vahendite kasutamisvõimaluste võimalikult laialdane tutvustamine.