„Ma loomulikult usun inimeste professionaalsusesse ja minu veendumus on, et midagi sellist ei ole juhtunud… ma ei saa mürki võtta selle peale, eks ole. Aga kui midagi niisugust on tekkinud ja on mingit põhjust arvata, et see ei ole ainult pahatahtlik , kellegi solvumine või vale interpretatsioon, siis selgus on alati parem kui selgusetus,“ vastab Šein küsimusele vajaduse kohta väiteid ERRi siseselt uurida.

„Neid kahtlustusi on olnud alati. Ma olin ju pikka aega televisiooni direktor päris meedia röövkapitalismi tekkimise esimestel aastatel. Seal oli sedalaadi asju ju pidevalt, aga kunagi ei õnnestunud midagi tõestada,“ lisab Šein.

Šein ei näe probleemi selles, et ta juhtides Rahvusringhäälingu nõukogu kuulub ta ka Tallinna linnameedia kureerimiseks loodud meedianõukogusse. Küll kahtleb ta pealinna meedianõukogu suutlikkuses.

„Ma ei ole väga optimistlik Tallinna meedianõukogu võime suhtes asju oluliselt muuta. Eks ta oli loodud sellise hea tahtega, et ehk õnnestub kallutatust natuke sirgemaks ajada, aga ma ei usu väga, et see õnnestub.“

Küsimusele, kas sotsiaaldemokraadist Šein on kaalunud seoses uue positsiooniga oma liikmelisuse peatamist, vastab ta: „Ma ei ole selle peale mõelnud, aga võimalik, et korrektne oleks tõesti.“

Hagi Šeini mõtteid poliitreklaami edastamisest, erameedia ja rahvusringhäälingu vastandumisest ja väikerakondade võimalusest valimiste eel ERRi eetris esile pääseda vaata juba siit: